turisztikai reklámfilm

2020.07.01. 14:01

Tehetségkutatóban is remekeltek a Nyugat-Nógrád csodáit bemutató fiatalok

A két gyarmati fiatal, Kovács Domonkos és Cseh Lóránd nem csak az egyik népszerű tévécsatorna újonnan indult tehetségkutató műsorában mutatta be rátermettségét, tehetségüket hazai pályán, egy Nyugat-Nógrádot bemutató turisztikai reklámfilmben is kamatoztatták.

Kakuk Klaudia

Legutóbbi munkájukkal Nyugat-Nógrádba kalauzolnak a filmes tehetségek

Forrás: NMH

Hasznosan töltötte a karantén alatt felszabadult időt az egyik televíziós műsorban Palóc Videotéka néven bemutatkozó Kovács Domonkos és Cseh Lóránd alkotta duó. A kreatív fiatalok egy kilencvenes években felkapott autós videójátékot élesztettek újjá, humoros formában tálalva azt a nézők elé.

A szintén balassagyarmati származású Gáspár Laci, ByeAlex zenészek, valamint Sztarenki Dóra és Szabó Győző színészek alkotta bírálóbizottság ötletesnek és művészinek találta a kissé sem szokványos átdolgozást. Bár a duó lecsúszott az egymilliót érő első helyről, a zsűri és a nézők tetszését sikerült elnyerniük.

Legutóbbi munkájukkal Nyugat-Nógrádba kalauzolnak a filmes tehetségek
Fotó: NMH

– A képkockákon a fiatal korunkat meghatározó játékot elevenítettük meg szórakoztató módon, a kialakult helyzetnek megfelelően némi szellemességgel fűszerezve, egy kis görbe tükröt mutatva a társadalomnak – mondta Kovács Domonkos. A játék karanténverziójában a karaktereknek többek között be kell tartania a kétméteres távolságot, de feladatként szerepel az élesztő beszerzése és a bolti időkorlát kikerülése is. A vírushelyzet komolyságát tekintve szó sincs kifigurázásról – hangsúlyozták. A filmkészítő fiataloknak nemcsak ez a karanténprodukció hozott népszerűséget, hanem a napokban napvilágot látott turisztikai reklámfilm is, amely a nyugat-nógrádi települések értékeit, kirándulási lehetőségeit sorakoztatja fel a kikapcsolódni vágyók számára.

– Mindketten lelkesen indultunk neki a megbízásnak, amit a Nyugat-Nógrádi Területfejlesztési Központtól kaptuk. Örömmel töltött el minket, hogy hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minél szélesebb körben ismertté tegyük megyénk nyugati részén fekvő helységeit az utazók számára. A munkában barátaink, ismerőseink és a helyi önkormányzatok is nagy segítséget nyújtottak – mondta Kovács Domonkos, s hozzátette: bár a koronavírus-járvány miatt rengeteg munkától elestek, bizakodva tekintenek az év további részére.

– A forgatások helyett bőven volt szabadidőnk, így szerencsére – a humor mellett – új projekteken és átdolgozásokon is tudtuk törni a fejünket, valamint ötleteket gyűjtöttünk azok megvalósításához – fűzte hozzá Cseh Lóránd, aki azt is elárulta, hogy a jövőben mindent megtesznek majd azért, hogy vállalkozásukat újra fellendítsék. Ezért a célért pedig még többet és még keményebben fognak dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában