felújítás

2020.07.23. 10:22

Szebb környezetben cseperedhetnek a gyerekek Balassagyarmaton

A város óvodái még sosem várták ilyen gyönyörű állapotban a gyerekeket, mint most.

Sziládi Krisztina

Két új játékelem is került a már meglévők mellé, és egy homokozó is helyet kapott az udvaron

Forrás: NMH

Fotó: T. A.

Legutóbb a Cseperedő óvodában valósított meg újabb fejlesztéseket az önkormányzat. Az intézményhálózat üzemeltetője, a GAMESZ (Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet) segítségével kívül-belül megújultak bizonyos részek.

– Az óvoda oldalsó udvarának a rézsűjét szüntettük meg, és tettük teljesen gyerekbaráttá egy vállalkozó bevonásával, bruttó kétmillió forint értékben – nyilatkozott a beruházás részleteiről Gaál Dénes, a GAMESZ igazgatója. – A gyerekek nem szerették ezt az udvarrészt, régi csatornafedőlapok és a földből kiálló fagyökerek akadályozták őket a biztonságos játékban.

Két új játékelem is került a már meglévők mellé, és egy homokozó is helyet kapott az udvaron
Fotó: T. A. / NMH

Megszüntettük ezeket az akadályokat és vízszintes területet hoztunk létre, amit támfallal láttunk el. Itt hamarosan a füvesítésre is sor kerül. Két új udvari játékelem is került a már meglévők mellé, és néhány játék, például a homokozó is új helyet kapott az ésszerűbb térkialakítás végett. Az udvari tereprendezés részeként új biciklitárolót alakítottunk ki, illetve felújítottuk az óvoda oldalkerítését és egy kisebb járdaszakaszt. Itt is egy vállalkozó segítségét kértük a munkálatokhoz, a beruházáshoz szükséges összeg 850 ezer forint plusz áfa volt.

Gaál Dénes elmondta, a GAMESZ az épületen belül két csoportszobát, valamint egy kis foglalkoztatóhelyiséget teljesen felújított: kifestettek, parkettát csiszoltak, a folyosón található elektromos lámpatesteket lecserélték. Az egyik csoportszobához tartozó vizesblokk és az innen nyíló mosókonyha teljes felújítására is sor került, és egy új mosógépet is kapott az intézmény. A felújítás összege mintegy kétmillió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában