köszönet

2020.06.13. 11:10

Öt évtized után vonul nyugdíjba a mátraterenyei gyógyszerész

Mátraterenye polgármestere, Gecse László a napokban nyílt levélben köszönte meg Dr. Puszta Istvánnak, a település nyugalmazott gyógyszerészének az elmúlt 55 év fáradhatatlan munkáját.

P. K.

Gecse László és Dr. Puszta István a gyógyszertárban

Forrás: NMH

– A járványhelyzetben a Mátraterenyén működő szolgáltatások fontossága mindannyiunk számára nyilvánvalóvá vált. Ezért is érintett többünket érzékenyen, hogy a helyi gyógyszertár működését – a gyógyszerész kérelmére, egészségügyi állapotára és idős korára való tekintettel – az országos tiszti főgyógyszerész egy rövid időre felfüggesztette – tájékoztatott a településvezető.

Hozzátette: a helyi patikus szakmáját kiemelkedő színvonalon, a betegek iránti elhivatottsággal és empátiával éjt nappallá téve gyakorolta.

– A patika vásárlói mindig nyugodtak lehettek, hiszen megbízható és folyamatos szolgáltatásban részesültek. Sajnos az idő előrehaladtával fogy az erő, s gyengül a test… Pista bácsi azonban még egy komoly betegségből is felépült, és visszatért szeretett patikájába. A legtöbben észre sem vettük, hogy mikor lett nyugdíjas, mert ahogy számára, úgy nekünk is az volt az evidens, hogy folytatja hivatását – emelte ki a polgármester, hozzátéve: – Hamarosan véget érnek Pista bácsi aktív munkával töltött évei, s bár szomorúan vesszük ezt tudomásul, ugyanakkor tudjuk, hogy kivívta a szakma és a lakosság elismerését.

Gecse László és Dr. Puszta István a gyógyszertárban
Fotó: NMH

A polgármester elmondta: hamarosan új gyógyszerész érkezik a településre, de az átadás-átvétel zökkenőmentessége érdekében Pista bácsi még segít a patikában, hogy továbbra is folyamatos legyen a betegek ellátása. Ezt követően azonban elköszön hivatásától, s átadja a stafétát.

Szívügye a község

A 82. életévét betöltő Dr. Puszta István 1965 óta él és dolgozik a faluban gyógyszerészként. Itt nevelték feleségével, Katalinnal – aki nyugállományba vonulásáig gyógyszertári asszisztens volt – lányaikat, és ma is ide várják őket az unokákkal. Mindig aktív közösségi életet is élt, lokálpatriótaként törődött a településsel. Szakmai és közösségi munkássága elismeréseként 2007-ben a helyi önkormányzat Mátraterenye Díszpolgára címet adományozott a nyugalmazott gyógyszerésznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában