fejlesztések

2020.06.25. 07:00

Jól kezelték a járvány időszakát, jöhet a fejlesztés Rétságon

A kijárási korlátozások feloldását követően minden település elvégezte a maga számvetését, hogy az elmúlt hónapokban helyi szinten miként sikerült kezelni a járványt, megfékezni a vírus terjedését. A fejlesztési elképzelések változatlanok.

Hegedűs Henrik

Rétságon a kijárási korlátozások alatt végig zökkenőmentesen zajlott az idősek ellátása

Forrás: NMH

Nemrégiben így tett Rétság önkormányzata is.

– Őszinte köszönettel tartozom minden rétsági lakosnak a válsághelyzetben mutatott fokozottan fegyelmezett magatartásáért – tájékoztatott Mezőfi Zoltán polgármester. – Természetesen nagy hála jár az önkénteseknek, azoknak, akik bármilyen feladatot vállalva segítették az itt élő emberek ellátását az alapszükségleteik biztosításában. Külön főhajtásom a polgármesteri hivatal munkatársai előtt, ők kitartottak a legnehezebb pillanatokban is.

A polgármester hozzátette, a mindennapok kezdenek visszatérni a régi kerékvágásba, és újra személyes ügyfélfogadás működik a városházán, kinyitott az óvoda, gördülékeny a házhoz menő könyvkölcsönzés.

Rétságon a kijárási korlátozások alatt végig zökkenőmentesen zajlott az idősek ellátása
Fotó: NMH

– A kijárási korlátozás alatt több fontos fejlemény történt az önkormányzatnál – folytatta Mezőfi Zoltán. – A Zöld város pályázat közbeszerzési eljárása befejeződött, mostanában a minőség-ellenőrzés zajlott, hamarosan aláírható a kivitelezési szerződés. A Magyar falu programra két pályázatot adtunk be, az egyiket a Templom út felújítására, a másikat a Kossuth utcai járda korszerűsítésére, várunk az elbírálás eredményére. A laktanya területén található több ingatlanra érkezett befektetői érdeklődés, de mielőtt a tényleges tárgyalásokat megindítjuk, kötelező módon, törvényi előírás szerint értékbecsléseket kell végeztetnünk. Megkezdődött továbbá a bölcsődei pályázatunk megvalósításának előkészítése, az Orgona köz vízelvezetésének tervein szintén dolgoznak a szakemberek. Ugyancsak árajánlatot kértünk az óvoda vizesblokkjának felújítására.

A polgármester végül kifejtette, reméli, a nyár folyamán tökéletesen helyreállhat a rend Rétságon, és a legrövidebb időn belül teljes gőzzel hozzáláthatnak a fentebb említett fejlesztésekhez.

Címkék#A Korona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában