cukiság

2020.06.11. 19:50

Elbúcsúzott az ország leglustább, négylábú tűzoltója a tarjáni lánglovagoktól

Visszavonul az ország leglustább tűzoltója, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál szolgáló Brúnó százados.

K. T.

Ahogy arról beszámoltunk, a salgótarjáni tűzoltóságon nevelkedett Brúnó százados, a lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya már új szolgálati helyen látja el feladatait. Nyugdíjba vonulása előtt újdonsült gazdája ismét elhozta munkahelyére a kutyust, aki nagy farokcsóválásokkal üdvözölte a napok óta nem látott kollégáit.

Idén májusban a hetedik kutyaévét töltő tiszteletbeli százados emberi életkorban már ötven évesnek számít. Korára és egészségügyi állapotára tekintettel júniustól nyugodtabb környezetben látja el feladatait.

Brúnó visszavonulása után sem szakad el a tűzoltóság kötelékéből, hiszen Kecskés Bence, a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályán dolgozó kollégája vette magához.

Az új otthonában is a megszokott kényeztetés veszi körül, jutalomfalatokkal és simogatással halmozzák el gazdái, de nagy örömmel fogadja a látogatóba érkező régi barátokat is. Gazdájától megtudtuk azt is, hogy új hobbit is talált magának, ami nem más, mint a macskák kergetése.

A zsemleszínű labrador 2013. május 10-én született Egerben, és még abban az évben megérkezett a salgótarjáni laktanyába az állomány nagy örömére. Ötödik szülinapján azt is megtudtuk róla, hogy Salgótarjánba érkezése után nem sokkal később rendfokozatot is szerzett, elsőtiszt lett. Az évek során századossá fejlődött s azóta is büszkén és hűen szolgál megyénkben.

Az elmúlt hét évben Brúnó nagy örömmel fogadta a laktanyába érkezőket és élvezte a simogatásokat, dögönyözéseket. Mindeközben pedig a legkedvesebb két tevékenységének, a napozásnak és az alvásnak hódolt. Brúnó a havat is szereti, téli látogatásunk során vidáman kapta el a felé dobott hógolyókat. Szolgálati ideje alatt nagyon sok tűzoltóval mély barátságot kötött és mindenkit szeretett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában