járvány

2020.05.10. 13:03

Újraindulnak az egészségügyi ellátások a pásztói kórházban

Változik az ellátás rendje a Margit Kórházban május 11-től, hétfőtől a járványügyi korlátozások enyhítését követően.

T.-N. O.

A megváltozott rend miatt nem a megszokott ritmusban történik a munka a kórház bizonyos területein

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Az intézménybe való belépésnél előszűrést végeznek mindenkin, azaz kötelező lesz a hőmérsékletmérés, a higiéniás kézfertőtlenítés, valamint a járványügyi kérdőív kitöltése is. Ezen kívül kizárólag szájmaszkban lehet vizsgálatra jelentkezni, amely varrott vagy sebészeti. Az FFP2 és FFP3 típusú maszkokban tilos belépni a kórház területére. Fontos továbbá, hogy tartani kell a másfél méteres távolságot egymás között – hívta fel a figyelmet dr. Boczek Tibor, a kórház igazgatója, aki azt is elárulta, hogy amennyiben valaki nem jelenik meg a vizsgálaton, akkor újabb időpontot kell kérnie. Ezen túlmenően csak egy személy kísérheti el a beteget indokolt esetben, védőfelszerelés mellett és az előszűrés elvégzését követően.

Az intézmény vezetője arra is kitért, hogy május 18-tól, hétfőtől az egynapos sebészeti ellátás ismételten elindul. Ugyanakkor műtétre kizárólag 6 napnál nem régebbi negatív PCR teszt eredménnyel lehet jelentkezni. Ez vonatkozik néhány vizsgálatra is.

– A járóbeteg szakrendelések május 11-től, hétfőtől várják az embereket, azonban kizárólag előjegyzéssel vehetők igénybe, amelyet a beutaló háziorvos vagy beteg kezdeményezhet. A rendelések időtartama sok esetben lerövidült és óránként maximum 4 személy ellátásra van lehetőség – közölte dr. Boczek Tibor.

Hozzátette: az allergiológia és audiológia, belgyógyászat, bőrgyógyászat, diabetológia, echokardiográfia, endokrinológia, fájdalomambulancia, fül-orr gégészet, gasztroenterológia, gyermekgyógyászat, kardiológia, laboratórium, mozgásszervi rehabilitáció, neurológia, nőgyógyászat, terhesgondozás, ortopédia, pszichiátria, reumatológia, röntgen, ultrahang, sebészet, szemészet, traumatológia és tüdőgyógyászat szakrendelés, valamint a gyermek- és ifjúság pszichiátria is nyitva áll a betegek előtt.

A kórház igazgatója azt is elmondta, hogy a 24 órás folyamatos belgyógyászati ambulancia továbbra is szünetel humán erőforrás hiány miatt, valamint a magánrendelések is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában