nagy öröm

2020.05.06. 07:31

Több évtizednyi szünet után újra van fogászati rendelés Dorogházán

Idén még csak a helyieket és a Mátramindszentről érkezőket látják el, egyelőre helyettesítéssel.

Gulyás Edina

Balról: Horváth János, Kőváry Lászlóné, Damkó Lilla, a két érintett falu jegyzője, dr. Fejes Richárd és Fejes Enikő asszisztens

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Május 1-től dr. Fejes Richárd fogorvos fogadja a kezelésre szorulókat a településen, a hosszú ünnepi hétvége miatt azonban csak hétfőn látták el az első pácienst, miután birtokba vették a község központjában található fogorvosi rendelőt. A rendelés megkezdése előtt Dorogháza és Mátramindszent polgármestere, valamint a két település jegyzője fogadta dr. Fejes Richárdot és feleségét, aki egyben az asszisztens is.

– Nagy öröm számunkra, hogy újra van fogorvos a községben. Meg sem fordult a fejünkben, hogy ebben a rendelőben még lesz fogászati ellátás – fogalmazott Kőváry Lászlóné, Dorogháza első embere. – Évtizedek óta üresen állt a helyiség, az orvosi eszközök is elavultak. Tavaly az addig a helyieket ellátó bátonyterenyei fogászat is felbontotta a szerződésünket.

Mint mondta, a megállapodás értelmében idén április végéig még ellátták a dorogházai és a mátramindszenti betegeket. Így a legjobbkor történt, hogy dr. Fejes Richárd a Heves megyei Erdőkövesdhez közeli praxist keresett. Az épület, amiben a fogorvosi rendelő is helyet kap, tavaly újult meg kívül-belül, 40 millió forintos pályázati támogatásból.

Balról: Horváth János, Kőváry Lászlóné, Damkó Lilla, a két érintett falu jegyzője, dr. Fejes Richárd és Fejes Enikő asszisztens
Fotó: L. B. / NMH

– Nagyon örülünk az adódó lehetőségnek és bízunk a hosszú távú, sikeres együttműködésben – mondta Horváth János, Mátramindszent polgármestere. – Sajnos ahogyan háziorvost, úgy fogorvost sem könnyű találni a falvakban.

A szépen felújított és a dr. Fejes Richárd által berendezett és fogászati eszközökkel felszerelt rendelőben egyelőre – a koronavírus miatt – csak a sürgősségi eseteket látják el. Fogtömésre és más kezelésekre csak akkor van lehetőség, ha 24 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet tud bemutatni a beteg.

Több települést is elláthatnak

Dr. Fejes Richárd 2001 óta fogorvosként, 2003-tól pedig fogszakorvosként látja el a hozzá forduló pácienseket. A Heves megyei Andornaktályán praktizált eddig, de a közelmúltban Erdőkövesdre költözött. Új lakóhelye közelében keresett lehetőséget arra, hogy tevékenységét tovább folytassa, így talált rá a dorogházai üres fogorvosi állásra.

– A hét négy napján várom a helyieket és a Mátramindszentről érkezőket – közölte dr. Fejes Richárd. – Emellett Egerben, a büntetés-végrehajtási intézetben kezelem a rabokat és a személyi állományt is.

Hozzátette: Dorogházán és Mátramindszenten kívül más környékbeli községek is érdeklődnek az ellátásról, de még folynak az egyeztetések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában