dog dancing

2020.05.03. 08:56

Távolról is tanulják a tánclépést a gazdikkal Hollókőben

Online dog dancing órákat tart a hollókői Bérczes Christine Elisabeth. A dog dancing versenyző – aki a tavalyi évtől már oktatja is a kutyás sportot – a kialakult járványhelyzet miatt döntött úgy, hogy interneten keresztül tanítja diákjait.

B. K.

– Sajnos a jelenlegi helyzet révén sok gazdi a lakásában rekedt kutyusával, és nincs meg azok megfelelő mentális fárasztása, így arra gondoltam, a biztonságos otthonukba viszem a dog dancing órákat – mondta az oktató, aki hozzátette, nagy örömére az órák iránt az egész ország területéről nagy az érdeklődés, és mivel angolul is tud, Európából és az Egyesült Államokból is van diákja.

Az oktatás videóchaten keresztül történik, okos­te­le­fonra, számítógépre, vagy internetkapcsolatra van hozzá szükség.

– Van, akivel benn a szobában gyakorolunk, van, akivel kinn a kertben. Szerencsére a dog dancing nem sok kelléket igénylő sport, bárhol lehet csinálni. Ha az elején kell is egy-két tárgy, azt segítek megtalálni a háztartásában. Emellett természetesen elengedhetetlen a kellő mennyiségű jutalomfalat is – nyilatkozta Bérczes Christine Elisabeth.

Az online órák azonban nem helyettesítik teljesen a személyes kapcsolatot, így a járvány elmúltával a Hollókőben található szőnyeges, tükrös terem visszavárja a gazdikat és a kutyusokat.

– A nehezebb elemek elsajátításához kell a megfelelő hely, a puha talaj, és a tükör segítségével saját mozgásunkat is tudjuk fejleszteni. Ennek ellenére úgy tervezem, hogy az online órákat is fenn fogom tartani, elsősorban a távolabbi diákjaim miatt – tette még hozzá az oktató, aki az év elején Angliában a Crufts Dog Dancing döntőjében, magyar színekben versenyezve negyedik helyezést ért el Meredith nevű kutyájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában