buszmenetrend

2020.05.11. 19:37

Ritkulnak a buszjáratok Salgótarjánban

Hétfő óta munkanapokon is a szabadnapokra érvényes menetrend szerint járnak a buszok Salgótarjánban.

K. I.

Helyi járat okostelefonos jegyhasználat illsuztráció Salgótarjánban

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A városvezetés kérte a Volánbusztól, hogy kísérjék figyelemmel az autóbuszjáratok leterheltségét, illetve az utazási igényeket; szükség esetén pedig tegyenek javaslatot az esetleges módosításra.

A salgótarjáni helyi buszközlekedésben egy normál munkanapon összesen közel 3150 kilométert tesznek meg a buszok, a tanszünetes menetrend szerint pedig szűk 3000 kilométert. A szabadnapi buszközlekedés napi bő 1900 kilométert jelent, ami néhány kilométer híján megegyezik a munkaszüneti napokra érvényes futásteljesítménnyel.

Egy normál munkanapon 296 járat indul útnak Salgótarjánban, tanszünetes munkanapokon 283, szabadnapokon és munkaszüneti napokon pedig egyaránt 176. A futásteljesítmény különbsége a szabadnapi és a munkaszüneti napokra érvényes menetrendek között abból adódik, hogy szombatonként néhány járat idegéri betéréssel közlekedik a piac jobb elérhetősége érdekében.

Vehetünk jegyet

Hétfőtől ismét az első ajtón kell felszállni a Volánbusz Pest megyét és Budapestet nem érintő járataira és jegyet, bérletet is lehet vásárolni a buszvezetőktől. A buszon egyszerre egy vásárló utas lehet, a többieknek a peronon kell várakozniuk egymástól másfél méteres távolságra. A jegyvásárlás miatt nem állítanak fel buszvezetőt elhatároló kordont, de az első üléssorokat lezárják, azokon nem lehet utazni. A járatokon kötelező a szájmaszk viselése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában