kedvencek

2020.05.17. 12:38

Különleges macskákat tart otthon a nagylóci család

Kovács Dániel állatok iránti szeretete még a gyermekkorára vezethető vissza, így nem is meglepő, hogy ő és családja évek óta sok kisállatot tartanak otthon.

L. J.

A sziámi macskák intelligens, társaság- és gyermekkedvelő háziállatok

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Ezek között megtalálható az a sziámi macskafajta is, amely az egyik legrégebbi és legismertebb a világon. Érdekesség, hogy a sziámi macska eredete egy széles körben elterjedt mutációra vezethető vissza, amelynek első példányai a 19. század végén kerültek a nyugati országokba. Itt főként a királyi udvarokban tartották, és egzotikus státuszszimbólumként kezelték őket.

– Ezeket a cicákat is lehet tanítani egy bizonyos fokig, de csak annyira, amennyire az állat hajlandó – mondta Kovács Dániel. A gazda hozzátette: – Hercegnő nagyon intelligens kis kedvenc, rendkívül szereti a gyermekeket. A sziámi macskák társaságkedvelők, ezért a legjobb, ha párban tartják őket. Így Hercegnőnek is van társa, név szerint Bandzsi, akivel eleinte nehezen barátkozott meg, de azóta elválaszthatatlanok.

A sziámi macskák intelligens, társaság- és gyermekkedvelő háziállatok
Fotó: Torjay Attila / NMH

– Igen érdekes a külső megjelenésük, ugyanis a klasszikus színezetük a seal point. Ez azt jelenti, hogy a végtagokon és testük bizonyos pontjain a genetikai fekete szín sötétbarna foltokká válik – magyarázta Kovács Dániel.

A gazda elmondása szerint mindig vigyázni kell arra, hogy a sziámi macska ne legyen huzatos helyen, mivel könnyen megfázhat. Ezek a kiscicák nagyon szeretik a meghitt és meleg helyeket, így gyakran keresnek maguknak radiátorokat vagy fűtőtesteket a lakásban, hogy azok mellé telepedjenek le. Éppen ezért jó ötlet, ha radiátorra akasztható macskaágyat szerelünk fel számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában