Hétfőtől újra lehet jogosítványt szerezni Nógrád megyében

Újraindulhatnak a járművezetői vizsgák és az utánképzések is a megyében a járványügyi helyzet miatt hozott korlátozó intézkedések enyhítését követően.

Tóth-Nagy Orsolya

Fotó: Photographer: Nideegraphy

– Még március 19-én függesztették fel az oktatást és a vizsgákat. Azóta teljesen megállt az élet és az idő is. Most végre ismét elindulhat minden, amit a tanulók és a szakoktatók is már nagyon vártak. Mindez azonban nem a megszokott módon történik, ugyanis például a KRESZ vizsgán való részvétel fontos feltétele lesz a védőmaszk és a gumikesztyű. A személyes higiéniára fokozottan kell ügyelni a jelenlegi időszakban kivétel nélkül mindenkinek – hívta fel a figyelmet Racskó Ilona, a pásztói autósiskola vezetője.

Hozzátette: az ügyfélszolgálatokon, valamint a vizsgahelyszíneken csak azok jelenhetnek meg, akik egészségesek és törekedni kell a másfél méteres távolság betartására. Ezen túlmenően ellenőrizhetik a testhőmérsékletet és kötelező lesz az alkoholos kézfertőtlenítő használata is az épületbe való belépés előtt.

Az autósiskola vezetője arra is kitért, hogy betegség miatt történő lemondás esetén mindenki számára költségmentesen biztosítanak majd új időpontot. Akinek pedig be volt fizetve a vizsgadíja, nem veszik el. Az oktatások is ismét elkezdődnek, azonban új rendeletek lépnek életbe.

– Továbbra is biztonságosabb lesz az online KRESZ tanfolyam, mint a tantermi. A vezetéstechnikai képzés során mostantól a tanulóknak nyilatkozatot kell kitölteniük az egészségügyi állapotukról és velük együtt a gépjármű-szakoktatóknak is kötelező lesz a gumikesztyű és a védőmaszk viselése. A tanulóautók tisztántartására eddig is nagy figyelmet fordítottunk, de most még inkább ügyelni kell a higiéniára – közölte Racskó Ilona, aki azt is elárulta, hogy csak a 60 év alatti ügyfeleket tudják fogadni.

Mint mondta, a vizsgaturizmus megelőzése érdekében az egyes helyszíneken kizárólag azok tehetnek vizsgát, akik életvitel szerűen is az adott településen, megyében élnek.

A tervek szerint csütörtöktől lesz ismét lehetőség a vizsgadíjak befizetésére, valamint az oktatás is elkezdődik. A vizsgák pedig május 11-től, hétfőtől indulnak újra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában