intézmény látogatás

2020.04.18. 16:43

Nógrád megyei idősotthonokban is tájékozódott az államtitkár

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Nógrád megye két idősotthonába is ellátogatott.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Ahogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat " target="_blank" rel="noopener noreferrer">oldalán olvasható, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a salgótarjáni Baglyaskő Idősek Otthonát és a bátonyterenyei Ezüstfenyő Idősek Otthonát látogatta meg minap. Salgótarjánban Holecz Istvánné intézményvezetőtől tájékozódott az otthonokban folyó munkáról, a védőfelszerelésekről, az új eljárásrendekről, és a bent lakó idős emberek, illetve kollégáik hogylétéről is. Fülöp Attila a bátonyterenyei látogatásáról posztolt közösségi oldalán, itt hőmérsékletmérés után egyeztetett a képek tanúsága szerint.

Az államtitkár a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy a napokban számos szociális otthont keresett fel és azt tapasztalta, hogy az idősotthonokban dolgozók felkészültek, tisztában vannak vele, hogyan kell működtetni az intézményeket és vigyázni az ott élő emberek életére. Véleménye szerint az a fontos, hogy a vírus megjelenése előtt meghozzák a megfelelő óvintézkedéseket, és ha mégis bekerülne a fertőzés egy intézménybe, akkor hogyan kezelik a helyzetet. A Magyar Nemzetnek elmondta azt is, hogy az állam nem hagyja magára a szociális otthonokat segítséget nyújtanak, a nem állami fenntartásúaknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában