támogatás

2020.03.06. 13:50

Drónok színesítik a munkát a balassagyarmati tankerület több intézményében

A Balassagyarmati Tankerü­leti Központ saját forrásból drónokat szerzett be a fenntartásában lévő intézmények számára, hogy ezzel is támogassa a szakmai munkát. Tizenegy intézmény tanulói használhatják ezeket az eszközöket tanórán és tanórán kívül, ezzel is színesítve az iskolai foglalkozásokat.

Sziládi Krisztina

A tanulók érdeklődéssel vették kezükbe az új eszközt, ami nagyban segítheti a tanulást

Forrás: NMH

Fotó: T. A.

A már beszerzett drónok képesek kamerázni, fotózni, lebegni, GPS alapon tájékozódni, élőképet is tudnak közvetíteni. Akár 30 percet is képesek fennmaradni a levegőben.

Könnyen használhatóak, biztonságosak, és tökéletesek arra, hogy a tanulók szinte közvetlenül is átélhessék a madártávlatból tapasztalható látvány élményét. A speciális kamera lenyűgöző, nagy felbontású felvételeket készít. A mai modern, digitális világunkban ez a drón tökéletes kreatív eszköz a napi kalandokhoz, legyen szó akár a mindennapi világ új perspektívából történő megtekintéséről, vagy a hihetetlen látvány rögzítéséről.

– Innovatív pedagógusaink a gyerekekkel együtt fedezik fel a drónok adta lehetőségeket. Reméljük, hogy tanulóink szívesen használják majd ezeket az eszközöket, elsajátítják kezelésüket, és ezt a tudásukat majd különböző ügyességi versenyeken másoknak is megmutatják – nyilatkozta Nagyné Barna Orsolya, a tankerület igazgatója.

A tanulók érdeklődéssel vették kezükbe az új eszközt, ami nagyban segítheti a tanulást
Fotó: T. A. / NMH

A balassagyarmati Madách Imre Kollégium elsőként vehette át az új eszközt. Az intézmény vezetője, Magyar Zoltán számolt be az első tapasztalataikról.

– A múlt héten váratlan ajándék érkezett az intézményünkhöz a fenntartónktól. A balassagyarmati tankerü­leti központ igazgató asszonya személyesen adott át egy pilóta nélküli repülő járművet, más néven drónt. Közismert, hogy napjainkban számos területen alkalmaznak ilyen eszközöket, például mezőgazdasági, kutatási területen, vagy a hétköznapokban – mondta a vezető.

– Örülök, hogy diákjaink számára is elérhetővé vált egy drón a kollégiumi mindennapokban. Tanulóinknak kiváló lehetőség nyílik majd az öko programunk keretében elkészült kollégiumi udvar vegetációjának változását idősoros felvételek elkészítésével bemutatni, vagy más szabadidős programok, sportnapok látványos megörökítésére, bemutatására. Közben gyakorlatot és tapasztalatot szereznek a drón irányításában, használatában – fűzte hozzá.

Magyar Zoltán hozzátette: ha lesz érdeklődés rá, akár iskolák közötti ügyességi versenyt is szervezhetnek a drónokkal, és reméli, hogy az érdeklődő tanulók kihasználják az eszközt és tanulásukat fogja szolgálni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában