Tar

2020.02.15. 21:39

Új imamalmok áldása terjed, és új központ is épülhet

Taron, a Kőrösi Csoma Sándor Békesztúpán a közelmúltban elkészültek az imamalmok, amelyek a lelki áldás és béke kiterjesztésének eszközei.

T.-N. O.

A malom belsejében egy vékony papírtekercs forog, amelyen több mantra is szerepel számos példányban, mindezek pedig tibeti írással vannak feltüntetve. Az imamalom forgatásával a mantra áldása minden irányban szétterjed. Ezt az eszközt egyébként feltehetőleg már Buddha tanításának tibeti elterjedése előtt is használták.

Az elkészült imamalmok mellett nemrégiben jelent meg Láma Csöpel, a Buddha Park vezetőjének legújabb könyve Kőrösi Csoma Sándor jelentősége új fényben címmel. Az alkotás bemutatja Kőrösi Csoma Sándor munkásságát, aki többek között a buddhizmus szellemisége felé vezető utat is feltárta.

Ezen túlmenően már a kulturális központ építési munkálatai is megkezdődtek a parkban. Az új intézmény a tervek szerint a magyar–szkíta hagyomány szellemiségét mutatja majd be, továbbá a nyitott párbeszédek és a közös nevezőre találások, valamint a kölcsönös megértés színhelyéül szolgálhat. Itt találkozhat a kultúra, a társadalom, a művészet és a spiritualitás a mindennapi élettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában