72

2020.02.07. 14:54

Birtokba vették a megújult tarjáni óvodát a gyerekek

Hetvenkét kisgyermek vette birtokba a megújult Pitypang tagóvodát.

K. K.

Ferhanné Kis Ildikó a salgótarjáni Pittypang tagóvoda vezetője

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

Az intézmény korszerűsítése a külső és a belső tereket egyaránt érintette. Modern nyílászárókat építettek be, valamint megtörtént az épület akadálymentesítése és energetikai megújítása is. A takarékosság növelése érdekében az épület tetejére napelemet szereltek fel, továbbá az elektromos-, illetve a fűtési rendszer korszerűsítése is megvalósult.

Ferhanné Kis Ildikó a salgótarjáni Pittypang tagóvoda vezetője
Fotó: H.M. / NMH

– Az intézmény dolgozói és a szülők is nagyon örülnek az új körülményeknek. A csoportszobák szép világosak lettek, új bútorokat, szalagfüggönyöket, ágyneműt, játékokat, mozgásfejlesztő eszközöket kaptak a gyerekek. A belső helyiségek is átrendeződtek. Az új, a korábbinál nagyobb tornateremben a mindennapos testnevelés mellett fejlesztő foglalkozások is várják az apróságokat. Az akadálymentesítés kiszolgálja a sajátos nevelési igényű gyermekeket. A szakemberek logopédiai szobát, a pincében pedig új raktárhelyiséget alakítottak ki. Ám a nevelők részére is berendeztek egy kis közösségi szobát – mondta Ferhanné Kis Ildikó, a Pitypang tagóvoda vezetője.

Hozzátette: a jövőben pótolják a kisebb hiányosságokat. Emellett hátra van még az udvar szépítése, amelynek munkálatai hamarosan elkezdődnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában