lángok

2020.01.14. 09:44

Két gázpalack is felrobbant a felsőtoldi tűzben

Kigyulladt egy körülbelül 80 négyzetméter alapterületű családi ház és a mellé épített garázs hétfő délután a községben.

V. E.

Égett a garázs, felrobbant két gázpalack, a tűz a lakóházra is átterjedt

Fotó: Hüvösi Csaba

Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője portálunknak elmondta: a szécsényi és a pásztói hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez.

Égett a garázs, felrobbant két gázpalack, a tűz a lakóházra is átterjedt
Fotó: Hüvösi Csaba

– Elsőként a pásztói őrs tagjai érkeztek a helyszínre. Műveleti parancsnokuk rádión értesítette a központot arról, hogy a lángok már a garázs melletti lakóépület tetőszerkezetére is átterjedtek, így az oltáshoz csatlakoztak a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tagjai is. Végül több oldalról támadva, három vízsugárral sikerült eloltani a lángokat – mondta Szeles Péter.

Hozzátette: a tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos két oxigén- és egy a hegesztéshez szükséges dissous gázpalackot kihozott a garázsból, két további gázpalack felrobbant. Az ingatlanban olyan mértékű kár keletkezett, hogy lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt: a családot átmeneti szállásra költöztették. A tűzben személyi sérülés nem történt.

Fotó: H. Cs.
Fotó: H. Cs.
Fotó: H. Cs.
Fotó: H. Cs.
Fotó: H. Cs.
Fotó: H. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában