program

2020.01.23. 20:00

Hősies pályára léphetnek a fiatalok Nógrád megyében is

Nógrád megyében is lehet jelentkezni az Országos Mentőszolgálat önkéntes programjába, amely során a fiatalok mentőápolói ismereteket sajátíthatnak el, de idegen nyelvi készségeiket is fejleszthetik.

Tóth-Nagy Orsolya

A szakszerű újraélesztést is elsajátíthatják a program keretében

Forrás: NMH

Fotó: Illusztrációs fotó: Hüvösi Csaba

Elindult a mentőszolgálat fiatalokat célzó, Legyél hős! elnevezésű önkéntes programja, amely keretében százötven, 18 és 22 év közötti fiatal számára nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjen Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba. A program Nógrád megyét is érinti.

– A kezdeményezés célja az egészségügyi terület népszerűsítése, és a tudatos pályaválasztás erősítése. A program által az önkéntesek mentőápolói ismeretet sajátítanak el, idegen nyelvi órákon vesznek részt, valamint különböző munkafolyamatokba kapcsolódnak be szakmai felügyelet mellett – mondta el portálunknak Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat észak-magyarországi regionális kommunikációs munkatársa, aki azt is hozzátette, hogy a projekt több mint 200 millió forintos támogatásból valósul meg.

A szakszerű újraélesztést is elsajátíthatják a program keretében
Fotó: Illusztrációs fotó: Hüvösi Csaba / NMH

– Azokat a középiskolai tanulmányaikat befejezett fiatalokat célozzuk meg, akik még nem rendelkeznek kiforrott pályaválasztási tervekkel, de érdeklődnek az egészségügyi terület kínálta karrierlehetőségek iránt. A mentőszolgálat olyan komplex ifjúsági programot dolgozott ki, amelyben a 6 hónap időtartamú önkéntes munka révén a fiatalok testközelből megismerhetik a sürgősségi ellátás működését, a kapcsolódó szakmákat és az elhelyezkedési lehetőségeket is – közölte a kommunikációs munkatárs.

A szakember hangsúlyozta, hogy az országos kezdeményezésnek köszönhetően az önkéntesek pályaválasztási preferenciái tudatosabbá válnak, idegen nyelvi készségeik fejlődnek és rengeteg hasznos tudást sajátítanak el, így például a szakszerű újraélesztést vagy az elsősegélynyújtást. Végül azt is kiemelte, hogy az egészségügyi szakterület megismerése elősegíti, hogy a fiatalok ezen a pályán képzeljék el jövőjüket, biztosítva a megfelelő szakmai utánpótlást a jövőben.

Várnagy Gyula, az Országos Mentőszolgálat vezető projektmenedzsere a programmal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nemcsak országszerte, de Nógrád megyében is sok az érdeklődő.

– Még van szabad hely Salgótarjánban, ahol összesen 15 fiatal számára van lehetőség csatlakozni, így továbbra is várjuk a jelentkezőket – árulta el és arról is beszámolt, hogy a megyében első alkalommal indul a kezdeményezés. Mint mondta, országosan nagyon népszerű a program, amelyhez eddig több mint 60 önkéntes csatlakozott, és közülük többen főállású dolgozói lettek a mentőszolgálatnak. Saját tapasztalata szerint egyre népszerűbb a fiatalok körében a segítő tevékenység és az önkéntes munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában