jegyzet

2020.01.02. 16:03

Fogadalmak

Elszaladt 2019 is... Mintha csak egy pillantás lett volna és most újra itt állunk fogadalmakkal telve a szilveszter és az új év varázsában, reménykedve abban, hogy egy jobb jövőre ébredünk.

Kakuk Klaudia

Forrás: shutterstock

Általában az év utolsó napjai számvetéssel telnek, amikor visszatekintünk az elmúlt év történéseire és szembe nézünk önmagunk elhibázott lépéseivel. Ilyenkor sokakban felmerül a kérdés: hogyan csinálhatnám másképp? Ahogy a mondás is tartja, ha egy ajtó bezárul, nyílik egy új. Egyszóval most itt a nagy lehetőség a változtatásra. Mi több, ahhoz, hogy pozitív irányba tereljük az életünket, ugyancsak eljött az idő arra, hogy lakat kerüljön a rossz emlékekre, magunk mögött hagyva a bánatot, elkerülve azokat az embereket, akik fölöslegesen rabolják időnket és energiáinkat. Ahhoz, hogy új lappal induljunk, először is vegyünk magunkhoz egy jó nagy doboz akaraterőt, amit elszántsággal is párosíthatunk, megfűszerezhetjük egy kis kitartással és önfegyelemmel, társítsuk bátorsággal, optimizmussal, majd jól rázzuk össze. A gondolatban elkészült elegyhez már csak a döntés szükséges. A kivételes éjszaka varázsereje alkalmat nyújt ehhez, majd ahogy éjfélt ütött az óra, máris életbe léphet a tervünk. Bármilyen apró változás megéri, ami elsőre jelentéktelennek tűnik. Talán egy jobb jövő kezdete lehet, ha együttérzéssel, szeretettel, jóindulattal és érdeklődéssel fordulunk embertársaink felé, hiszen ez már egy lépés a fejlődés útján, a jobb emberré váláshoz. A kulcs a kezünkben van…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában