jótékonykodás

2019.12.19. 17:00

Ételt osztott a Szent Lázár Lovagrend Salgótarjánban

Hagyományaihoz hűen – immár huszonharmadik alkalommal – ételosztást rendezett a Szent Lázár Lovagrend csütörtökön Salgótarjánban.

K. K.

A Szent Lázár Lovagrend jóvoltából osztottak ételt a rászorulóknak, Salgótarjánban az Erzsébet téren.

Fotó: Ladoczki Balázs

A szeretetszolgálati munkacsoport idén nyolcszáz adag meleg gulyást osztott szét a megyeszékhelyen élő és a környékbeli rászorulók között.

– Szeretnénk hangulatosabbá, szeretetteljesebbé tenni a segítségre szorulók napjait, így a meleg gulyás és a kenyér mellé, szaloncukrot és mandarint is adunk a szegények részére – mondta Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend elnöke.

Hozzátette: az Erzsébet téren öt-hatszáz adag ételt osztottak ki, a többit a Menedék Családok Átmeneti Otthona, valamint a női és a férfi hajléktalanszálló lakói kapták meg.

A Bolyai János Gimnázium konyhai dolgozói segédkeztek a gulyás szakszerű elkészítésében, amit Varga András plébános áldott meg az elfogyasztás előtt. Az ételosztás létrejöttében Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nógrád megye közgyűlése és a salgótarjáni katasztrófavédelem munkatársai mellett vállalkozók is segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában