I. RoyalCake

2019.11.06. 19:45

Tortaversennyel tiszteleg Sissi hercegnő emléke előtt a kállói cukrász

A kállói ­származású Magyarné Fekete ­Veronika egy exkluzív eseményt vált valóra november 9-én, szombaton a gödöllői királyi kastélyban. Az I. RoyalCake elnevezésű rendezvénnyel a szervező Erzsébet királynő nagysága és emléke előtt szeretne tisztelegni.

Palchuber Kinga

Magyarné Fekete Veronika (balra) a palotási tortafesztiválon zsűrizi az alkotásokat Archív fotó: NMH

Fotó: Balazs Ladoczki

– Gödöllőn, a kastélyban fényűző körülmények között rendezheti meg az I. RoyalCake című rendezvényt. Honnan az ötlet?

– Barátnőmmel, Szilágyi Györgyivel egy olyan különleges versenyt szerettünk volna létrehozni, amelyet előttünk még senki nem álmodott meg. Az elmúlt évek alatt szerzett belföldi és külföldi versenyzői tapasztalataim után, immár másfél éve érlelődött a gondolat egy olyan megmérettetésről, amely jellege miatt nemcsak Magyarországon, de Európában is rendkívüli lehet. Nagy öröm, hogy a gödöllői kastély igazgatósága örömmel támogatja a tervünket, s hatalmas megtiszteltetés, hogy a verseny fővédnöke Habsburg Eilika oldenburgi hercegnő lesz, aki ünnepélyes keretek között fogja megnyitni a rendezvényt. Mivel az esemény nyilvános, így bárki részese lehet a nagyszabású rendezvénynek. A kastéllyal közösen kedvezményes jegyeket is kínálunk, így azok is betérhetnek a versenyre, akik csak a kastélyt érkeztek megtekinteni. A kastély szerződésben áll turisztikai irodákkal is, így naponta több tucat busszal érkezhetnek a külföldi vendégek is, így közel 3000 fő részvételére számítunk.

Magyarné Fekete Veronika (balra) a palotási tortafesztiválon zsűrizi az alkotásokat Archív fotó: NMH

– Mitől lesz más ez a tortafesztivál, mint a többi?

– A célunk az volt, hogy egy olyan egyedülálló és prémium eseményt szervezzünk, amely tiszteleg Erzsébet királyné nagysága és emléke előtt. Az országos, nemzetközi torta- és cukrászati artisztika verseny tematikája a királyné, valamint a barokk és a rokokó stílus köré épül, amellyel méltó módon hajthatunk fejet Sissi előtt, megköszönve neki a magyarok iránt érzett szeretetét. Olyan alkotásokat várunk a versenyen, amelyek a múlt és a jelen találkozását ötvözik, s a modern gasztronómiai elemekkel átszőve már-már művészeti munkának tekinthetők. Amatőr és hivatásos cukrászok jelentkezését is vártuk három – dísztorta, artisztika és cukorvirág – kategóriában, több mint százan adták le jelentkezésüket. Bízom benne, hogy olyan kulturális eseményt sikerül megvalósítanunk, amelyre még nem volt példa! Úgy gondolom, hogy az ilyen versenyek hazánk javára válnak, ezáltal fejlődhetnek a cukrászaink, és rejtett tehetségek is felbukkanhatnak, akik a későbbiekben Magyarország hírnevét öregbíthetik. Tapasztalatból mondom ezt, hiszen így történt velem is, amikor 2013-ban életem első versenyét megnyertem és elindultam ezen az édes úton…

– Mi vár a legügyesebb versenyzőkre?

– A zsűri összetételét úgy alkottuk meg, hogy szakmájukban elismert szakemberek legyenek. A bírák között foglal helyet az olasz Kristina Rado, az angol Alan Dunn, az argentín Carlos Lischetti és a magyar Lengyel József. A külföldi zsűritagok még soha nem jártak Magyarországon, kizárólag a felkérésünkre érkeznek ide nagy örömmel. A nemzetközi zsűrinek köszönhetően nagy érdeklődés mutatkozik a környező országokból is, úgymint Ausztria és Olaszország. Főtámogatóink jóvoltából 1000, 500 és 250 eurós fődíjakat osztunk ki és ajándékcsomag is gazdára talál. Nagyon izgatottan várjuk már a nagy napot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában