karitatív szervezet

2019.11.16. 08:44

Három évtizede szolgál a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját.

Gerhát Karina

Dr. Kis Imre

Forrás: NMH

Ez alkalomból tartottak pénteken rendezvényt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza – Baglyaskő Időskorúak Otthonában.

A szeretetszolgálat 1989. február 4-én harmincegy alapító tag részvételével, a sokak által ismert Kozma Imre atya vezetésével alakult meg hazánkban, és azóta az ország egyik meghatározó karitatív szervezetévé vált. 234 intézménye naponta 13 ezer rászoruló, fogyatékkal élő, idős vagy beteg embernek nyújt ellátást, iskoláiban és óvodáiban nehéz sorsú családok gyermekei kapnak esélyt a felzárkózásra, 130 önkéntes csoportjában pedig 3000 segítő támogatja a szükséget szenvedőket.

Az összejövetel elején Pálfalvi Tamás salgótarjáni káplán mondta el bátorító szavait. Ezt követően Holecz Istvánné intézményvezető köszöntőjében hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy az ő intézményük – amely két éve került a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartása alá – adhatott helyet ennek az ünnepségnek.

Mindezek után dr. Kis Imre, a szeretetszolgálat észak-magyarországi régióvezetője beszélt az indulásról, az azóta eltelt 30 esztendőről, valamint magáról a szervezetükről is.

Fekete Zsolt polgármester megköszönte a szeretetszolgálat fáradtságot nem ismerő munkáját. Végül a kiemelkedő tevékenységet végző munkatársaknak, illetve önkénteseknek átadták a Filermói Boldogasszony képével ellátott emlékérmeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában