Salgótarján

2019.11.04. 06:50

Olyan jól sikerült a Beszterce tér felújítása, hogy az ország legjobbja lehet

A Média Építészeti Díja eddigi kiírásain háromezernél több építész vett részt 654 épülettel és 675 tervvel, számukra pedig 140 elismerést osztottak ki eddig – írta az MTI.

P. K.

A salgótarjáni tér

A médiazsűri elnöke Bagi László lesz, aki mellett Csernátony Dóra, Eszes Andrea, Földes András, Ficsor Benedek, Rajcsányi Gellért és Vincze Miklós foglalnak helyet, míg a szakmai zsűriben Lévai Tamás építész, valamint Somogyi Krisztina és Kovács Dániel értékelnek majd.

Ezúttal 51 épületet és 86 tervet neveztek alkotóik, amelyek közül a nemzetközi előzsűri válogatta ki a fődíjért induló öt-öt tervet. Az előzsűrit a holland Indira van’t Klooster vezette, a munkában a litván Ruta Leitanaite, az albán Saimir Kristo, a Magyar Építőművészek Szövetségének képviseletében pedig Z. Halmágyi Judit vett részt.

Az épület kategória döntősei között található a salgótarjáni Beszterce tér felújítása, a MOME campusfejlesztésének 3. üteme, a Vizafogó Tagóvoda felújítása és bővítése, a kolozsvári Nadasan 2. családi ház, valamint a Fatimai Szűzanya alsószentiváni zarándokhelye.

Az MTI tájékoztatása szerint a Média Építészeti Díja két fődíjának, közönségdíjainak és különdíjainak nyerteseit november elején egy gálaesten hirdetik ki. A cél változatlan: a kortárs építészet csúcsteljesítményeinek és az építészeti gondolkodásnak a szélesebb körű bemutatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában