fesztivál

2019.09.11. 10:16

Színes folklór-programokkal ízesebb a vanyarci haluska

Idén tizenhatodik alkalommal rendezi meg Vanyarc önkormányzata több egyesülettel és intézettel karöltve a Haluskafesztivál és sztrapacskafőző versenyt szeptember 14-én, szombaton.

V. E.

A haluskaszaggatás mellett a kultúráé lesz a főszerep

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Az ínycsiklandó ételek mellett a kultúráé, valamint a hagyományok ápolásáé lesz a főszerep. A rendezvény előtti napon átadják a község felújított szabadtéri színpadát is, amelyet a Muzsla Néptáncegyüttes műsorával, illetve a Csík Zenekar koncertjével avatnak fel. Másnap, a fesztivál megnyitója után, míg a főzőcsapatok szaggatják a haluskát, a színpadon színes folklórműsorban lelhetik örömüket az érdeklődők.

A haluskaszaggatás mellett a kultúráé lesz a főszerep
Fotó: L.B. / NMH

A fellépők között szerepelnek többek között a Rozmarín Hagyományőrző Egyesület, a Kóborzengő Zenekar, a Csibaj Banda, a Lipa Szlovák Folklór Egyesülettől Balogh Levente és Szilágyi Kata, az Ikladi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület tagjai, a Furmicska Néptánc Egyesület, illetve az FS Podpol’anec szlovákiai folklór- tánccsoport. A rendezvény látogatói számos egyéb érdekes programon is részt vehetnek, például kézműves-foglalkozásokon alkothatnak, megismerkedhetnek a különböző népviseletekkel vagy próbára tehetik magukat a haluskaevő versenyen. Az esemény ideje alatt tárt ajtókkal várja az érdeklődőket egyebek mellett a tájház és alkotóház, a viselettörténeti babamúzeum, vagy az ősmaradvány- és kőzetkiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában