Madárcsicsergős jókedv

2019.08.05. 13:30

Ösvényekkel és tájépítészeti elemekkel gazdagodik az eresztvényi madárpark

A terület megújításával egy korszerű, környezeti nevelést előtérbe helyező, komplex ökoturisztikai park kialakítása a cél, amely minden korosztálynak kikapcsolódást nyújt.

Kis Dalma Róza

Tart a munka, amelynek végeztével egyedülálló látványossággal gazdagodik Salgótarján Fotó: L. B

– A megújuló madárpark egy, a térségben újszerű, az öko­tu­risz­ti­kai élményeket koncentráltan megjelenítő terület lesz, amely több korosztály számára mutatja be a terület természeti értékeit, külön kiemelve a térség madárvilágát. Mindemellett természetközeli szórakoztató játékelemekkel kínál majd több órás kikapcsolódást a látogatók számára – mondta a fejlesztésről Gregus Péter, a városfejlesztési iroda irodavezető-helyettese.

A beruházás végeztével egyedileg tervezett táblák, új odúk, illetve interaktív játékok is kerülnek a megújult területre. A felújított park két szinten várja majd látogatóit.

Tart a munka, amelynek végeztével egyedülálló látványossággal gazdagodik Salgótarján Fotó: L. B

– A felújítás az Ökoturisztikai fejlesztés Salgótarjánban projekt keretén belül valósulhat meg, amelynek köszönhetően a park mindkét szintje fel lesz újítva, a korábbi egy helyett. A felső szinten egy természetszerű erdő kerül kialakításra, míg az alsó részen a madártani témakör lesz bemutatva, egyedi táblák segítségével. Az alsó, madártani szinten a jelenlegi padok elbontásra kerülnek, és modernebb, igényes megjelenésű ülőalkalmatosságok kerülnek a helyükre. A tó környéke is megújul egy stégszerű járólappal, ahonnan a látogatók gyönyörködhetnek majd az egész parkban – vázolta a terveket az irodavezető-helyettes.

A bemutatóhely használhatóságát segítendő hulladékgyűjtők és egy kerékpártároló is elhelyezésre kerül, illetve a felújított terület körbekerítése sem marad el. A megújult madárparkot várhatóan az ősszel adják át.

Miután ez megtörténik, a Novohrad-Nógrád Geopark játékos vetélkedőkkel és izgalmas bemutatókkal várja majd a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában