Gondot orvosolt

2019.08.17. 10:45

Korszerűsítették Mátraterenye vízelvezető-rendszerét

A község önkormányzata 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a belvíz elvezetési gondok orvoslására.

P. K.

– A beruházás hozzájárult a nagyobb esőzések idején lezúduló csapadékvíz biztonságos elvezetéséhez, hiszen az elmúlt években a hiányzó, illetve elavult vízelvezető-rendszer folyamatos anyagi problémákat jelentett mind az önkormányzat, mind a lakosság számára – mondta Gecse László polgármester. A beruházás célja volt továbbá a környezetbiztonság növelése és a környezeti állapot javítása. A munkálatok már befejeződtek, ennek köszönhetően 1761 méternyi árok- és patakmeder újult meg.

A községvezető hozzátette: emellett a település 42,4 millió forint támogatásból újította fel a közösségi házat. Itt nyílászárócsere, hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, valamint a napelemes rendszer telepítése is megtörtént.

Az orvosi rendelőben akadálymentes vizesblokkot építettek ki, hogy megfeleljen a hatályos jogszabályi előírásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában