pont ott party

2019.07.25. 20:03

Ott a pont: Salgótarjánban zene mellett várták a felvételi határait

Salgótarjánban a Pont Ott Partin hirdették ki a felsőoktatási ponthatárokat. A Fő tér már délután 5 órakor megtelt, elsőként, a népszerű tehetségkutató 2018-as győztesei, a USNK formáció lépett színpadra. Már tetőfokára hágott a hangulat, mikor megjelentek a kivetítőn a ponthatárok.

Kis Dalma Róza

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Hatalmas sikítások, ölelkezések és boldog telefonhívások övezték a következő pillanatokat.

– A Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán idén is meghirdette a mérnökinformatikus alapképzési szakot Salgótarjánban – mondta portálunknak Székyné dr. Sztrémi Melinda, igazgató.

– A képzésre 76 diák jelentkezett, 23 fiatal első helyen jelölte meg a salgótarjáni képzési helyszínt. Ezen a szakon a ponthatár idén 280 volt.

Hozzátette: az egyre népszerűbb képzés ettől az évtől már duális képzési formában is indul Salgótarjánban. A műszaki felsőoktatási szakképzést Salgótarjánban nem tudták elindítani, létszámhiányra hivatkozva.

– Akik erre a képzésre jelentkeztek, és pontszámuk eléri vagy meghaladja a 280 pontot, a pótfelvételi eljárásban vélhetően tudnak majd jelentkezni a mérnökinformatikai alapképzésünkre, mint ahogy azok is, akik nem kerültek be egyik felsőoktatási intézménybe sem, de elég pontjuk van, és érdekli őket e terület – mondta el a nool.hu-nak Székyné dr. Sztrémi Melinda.

Szabó Natália: – A Semmelweis Egyetemre jelentkeztem dietetika szakra. Sokkal jobbnak gondolom, hogy egy ilyen eseményen tudhatom meg a pontszámokat, hiszen így a barátaimmal szurkolhatunk egymásnak, és ha felvesznek minket, akkor együtt örülünk. A fellépők miatt is megérte eljönni a partira, én főleg a Margaret Islandet vártam.

Szvoren Lili: – Turizmus-vendéglátás szakra jelentkeztem, a Budapesti Gazdasági Egyetemre, angol nyelven. Sokkal izgalmasabb együtt várni a pontokat itt a téren, mert így a barátnőimmel együtt örülhetünk annak, ha felvesznek minket és együtt sírhatunk akkor is, ha nem jutunk be a képzésre. Akármi lesz, bulizhatunk is egy jót.

Vanya Lilla: – A Budapesti Corvinus Egyetemre és a Budapesti Gazdasági Egyetemre jelentkeztem kereskedelem és marketing szakra. Sokkal jobb itt várni a pontokat és ünnepelni, mint otthon ülve, mert így együtt szórakozhatunk és gratulálhatunk egymásnak, ha bejutunk az egyetemekre. Én a Margaret Island-koncertet vártam a legjobban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában