búcsú

2019.07.08. 08:56

Gyalogosan is elzarándokoltak a hívek Herencsénybe

Nógrádsipekről, Rimócról és Varsányból egyaránt érkeztek a zarándokok gyalogosan, hogy tiszteletüket tegyék a község hagyományos nyári rendezvényén, a palóc búcsún.

H. H.

Három településről érkeztek a gyalogos zarándokok Fotó: NMH

A házigazdák süteménnyel és hűsítővel fogadták a vendégeket. Ahogy tavaly, úgy idén sem sikerült elintézni, hogy a processziós menet felvonuljon a falu feletti dombtetőn található Palócok Vigyázó Nagykeresztjéhez, így a szentmisét annak „árnyékában”, a település szabadtéri színpadán mutatta be Bógár Zsolt, akit két hete szenteltek pappá.

Három településről érkeztek a gyalogos zarándokok Fotó: NMH

Az ebédet követően kulturális műsorok következtek. Kezdték az óvodások, majd a Szent István tagiskola diákjai folytatták. A helyi hagyományőrzőkön kívül a szomszédos községekből érkezett csoportok is felléptek, míg a szügyi Boróka néptánccsoport rendkívül jó hangulatot teremtett, Petrovecz Lászlóné pedig ízes tájszólással adott elő egy mesét.

Az esti programban szerepeltek sztárvendégek és lézershow is szórakoztatta a közönséget, benne Herencsény több száz éves történelmének felidézésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában