jegyzet

2019.06.28. 10:32

Szúnyogtámadás

Nemrég Görögországba utaztam egy hétre, hogy kipihenjem a munka fáradalmait.

Tóth-Nagy Orsolya

Asian Tiger Mosquito biting on finger Spain. Invasive, potentially disease-carrying species around the world, photographed in Catalonia, Spain, where it is present since 2004. Biosphoto / Roger Eritja

Forrás: AFP / Biosphoto

Fotó: Roger Eritja

Csodálatos napsütés volt, a tenger kristály tisztán ragyogott, friss volt a levegő és a tradicionális görög ételek is ínycsiklandók voltak. Maga volt a tökéletesség ez a hét, egy dolgot kivéve. Bár már az első napon felhívták a figyelmet, hogy sok a szúnyog a településen, nem törődtem vele. Gondoltam, pár csípéstől nem lesz bajom. A biztonság kedvéért, azért vettem egy elektromos szúnyogriasztót.

Az egyik nap korán felkeltem, hogy megnézzem a napfelkeltét az erkélyről. Ez, mint később kiderült, nem tartozott a legjobb ötleteim közé, ugyanis jóformán megették mindkét lábamat a szúnyogok. Körülbelül egy óra leforgása alatt a lábszáraimon hozzávetőlegesen harminc–harminc csípés jelent meg. Először észre sem vettem, viszont, ahogy telt az idő egyre jobban viszketettek. Majd megőrültem, annyira égett mindkét lábam és ráadásul csúnya is volt. Nem volt más választásom, mint orvoshoz fordulni, akitől kaptam antibiotikumos krémet, azonban figyelmeztetett a doktor, hogyha használom, nem érheti napfény a lábamat legalább három napig.

Úgy döntöttem végül, hogy maradok a hagyományos módszereknél. Szerencsémre két napon belül szépen visszahúzódtak a csípések és a viszkető, égő érzés is elmúlt. Egy dolgot a nyaralás során biztosan megtanultam. Hallgatni kell az idegenvezetőre és óvakodni a szúnyogoktól, ahogy csak lehet! Én azonban tálcán kínáltam fel magamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában