fesztivál

2019.06.02. 17:32

Nemcsak a halak partiztak a mátraterenyei tóparton

Szombaton a halak is csak pislogtak, mekkora parti kerekedett az egyébként csendes mátraterenyei tóparton.

P. K.

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A község önkormányzata sikeresen nyújtott be pályázatot az Emberi Erőforrások Operatív Programban a humán szolgáltatások fejlesztésére, amelynek keretében számos nívós rendezvényt valósíthatnak meg a településen.

Gecse László polgármester elmondta: a projekt jóvoltából a község életében először – hagyományteremtő szándékkal – rendezték meg a tóparti fesztivált, amely összekovácsolta a helyiek táborát. Az eseményen stílusosan horgász- és halászléfőző versenyt hirdettek, s az időjárás is kegyeibe fogadta a halpartit.

A legjobb pecásokat is díjazták a halpartin Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Dr. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében a község sikereit méltatta, majd a legjobb pecásokat is díjazták.

A helyszín a halakon túl a jó hangulatban is úszott: a helyi óvodások, a Nádújfalusi Rózsák, a Havanna Táncstúdió, a Mátraterenyei Dalkör és Rohácsi Károly, a Premier Pacsirták, a Mante Néptánccsoport, Csikós Béci, Richardo és a Rose Acoustic szolgáltatta a zenés-táncos produkciókat. A partit Kecskés Tibor – Kefir –, majd Korda György és Balázs Klári koncertje emelte a magaslatokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában