önkéntesek

2019.05.23. 14:06

Megszépült a nógrádi vár környéke

Önkéntesek segítségével készül a község az évente megrendezett várjátékok helyszínén.

Nagy Judit Áfonya

Mindenki egyénileg vitt szerszámokat a karbantartáshoz

Forrás: NMH

Fotó: T.A.

A tavaszi nagytakarítást önkéntes közösségi munkában végezték azok, akiknek fontos, hogy tegyenek a vár maradványainak megőrzése érdekében. Mivel Nógrád várából csupán az alapjai, valamint egy bástyakilátó és néhány falmaradvány maradt fenn, a belső területek folyamatos gondozásra szorulnak: a tavaszi fűnövekedés és a burjánzó gyomnövények sok bosszúságot okoznak.

Mindenki egyénileg vitt szerszámokat a karbantartáshoz
Fotó: T.A. / NMH

Ezért április végén vármentő napot tartottak a faluban, ahová mindenki egyénileg vitt szerszámot és eszközt a karbantartáshoz – tudtuk meg Szórágy Gyulánétól, a település polgármesterétől. A vár környékét fűkaszálással és gereblyézéssel tisztították meg, belsejét pedig több fűnyírógéppel vették kezelésbe. Rendbe tették a bejárat melletti emlékművet és a várdomb aljában lévő szabadtéri pihenőhelyet is. A társadalmi munkában megvalósult takarításban mintegy tucatnyi lakos, közöttük a település polgármestere is részt vett.

A VI. Nógrádi Várjátékokat június első hétvégéjén rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában