Herkules

2019.05.20. 10:42

Ivó-naphoz igazították Horpácson az apák napját

Markos legény ragadja meg a kampóra kötött méretes vasrudat. Nehéz jó fogást találni, de megleli.

H. H.

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Máris lohol, nem nagy a távolság, ameddig szaladni kell, de ez a pár méter igencsak megerőltető. Gördülnek le homlokáról a kövér izzadtságcseppek.

Újabb próbák következnek. A mérlegsúlyok oldalsó középtartásban történő megfogása csak a kívülálló szemével tűnhet könnyű feladatnak. Hosszú másodpercek telnek el, előbb még egyenes a könyök, de hamar hajladozni kezd, és bő másfél perc után elernyednek a tagok.

A segítők egy autó elejére horgot akasztanak, a kötél másik végén az erősemberjelölt. Feszülnek az izmok, tapos a láb, centiméterről centiméterre halad a bátor fickó, aztán hirtelen felgyorsul a folyamat és a jármű két első kereke átgurul a célvonalon.

Mindez szombaton történt Horpácson, a közösségi ház melletti tisztáson, ahol megtaláltatott az idei év büszke Herkulese. Az apák napja további programjai sorában volt pörköltfőző verseny, míg délután színes kulturális műsor szórakoztatta a közönséget.

Címkék#Apák napja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában