tudomány

2019.05.23. 11:08

Kémiai olimpiáról hozott érmet a salgótarjáni diák

A periódusos rendszer nemzetközi évének alkalmából az idén az oroszországi Szentpéterváron rendezték meg az 53. Nemzetközi Mengyelejev Kémiai Olimpiát, amelyen 28 ország 152 tanulója adott számot tudásáról.

P. K.

Az egyik legnagyobb diákolimpián Magyarországot egy hattagú diákcsapat képviselte, akiknek táborát a salgótarjáni Juhász Benedek László is erősítette.

Nem először bizonyította tehetségét Juhász László Benedek

Hazánk végül remekelt a játékban: Benedek – az Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának jelenlegi tanulója – ezüstéremmel, míg a csapat további öt tagja egy ezüst és négy bronzéremmel tért haza.

– A csapat tagjait két egyhetes táborban készítették fel és választották ki. Itt az ELTE Kémiai Intézetének tanárai több alkalommal is mérték az elméleti és a gyakorlati ismereteinket – mondta a salgótarjáni fiatal, aki a Gagarin Általános Iskolában kezdte tanulmányait.

Benedek egyébként már tavaly is bebizonyította kémiai tudását, amikor a Minszkben megrendezett nemzetközi olimpián megszerezte a bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik