pályázatnak köszönhető

2019.04.24. 12:29

Szuhán mostantól már nem a víz az úr

A közelmúltban – Becsó Zsolt és dr. Becsó Károly országgyűlési képviselők jelenlétében – átadták a községben a belvízelvezetés második megépült szakaszát.

P. K.

A beruházás alapkövét 2017 nyarán tették le Archív fotó: H. Cs.

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyújtott be sikeres pályázatot, amelynek célja a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése a felújított árkokon keresztül. A vízkárok elleni sikeres védekezés egyik feltétele ugyanis, hogy kiépüljenek a megfelelő vízelvezető művek. A csapadékvíz-elvezetési beruházás megvalósításához 95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település.

A beruházás alapkövét 2017 nyarán tették le Archív fotó: H. Cs.

– Ha az utcákban egy szakaszon nem megfelelő az árok állapota, akkor az árokrendszer már nem tudja hatékonyan elvezetni a felgyülemlő vizet. Emiatt az elmúlt években a nagy mennyiségű és váratlan hirtelenséggel lezúduló esővíz rendre elárasztotta a községet – mondta Tóth Zoltán polgármester.

A beruházásnak köszönhetően immár a falu felső részében is orvosolták a problémát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában