Elmejáték

2019.03.07. 13:52

Újabb sikeres évet zárt a SARK

A nagy hagyományokkal rendelkező Salgótarjáni Rejtvényfejtő Klub (SARK) 2018-ban is szép eredményeket ért el a különböző szintű egyéni és főként a csapatversenyeken.

Cs. B.

Március 24-e és november 17-e között nem kevesebb mint tizenhat esetben mérték össze tudásukat a szintén e nemes kedvtelésnek hódoló társaikkal.

A különböző kupákat számos kisebb-nagyobb településen rendezték meg. A SARK versenyzői ott voltak a budapesti, a kiskunhalasi, a martfűi, a pécsi, a székesfehérvári, a szolnoki versenyen, Balassagyarmaton, Békéscsabán, Jászjákóhalmán, Ózdon, Szerencsen pedig két-két alkalommal képviselték klubjukat, illetve a Jó palócok elnevezésű csapatot. A sok figyelemre érdemes helyezés között is kiemelkedőnek tekinthető Nemcsik László Balassagyarmaton elért első helye a mesterjelöltek mezőnyében. Ugyancsak ebben a kategóriában lett első Jászjákóhalmán a Bertók Tibor, Nemcsik László, Salák Sándorné és Tamás Jolán összetételű csapat.

A 2018-as versenyek országos összesítése alapján a mesterjelölt kategóriában Salák Sándorné a 8. lett (7 versenyen vett részt), Nemcsik László 5 versennyel a 20., Tamás Jolán szintén 5 versennyel a 24. helyen végzett. A már mesterkategóriás Bertók Tibor 11 versenyen való szereplésével a 15. helyen végzett. A 6 csapatversenyen való részvételükkel a Jó palócok a 4. helyet szerezték meg. A legidősebb csapattag a 87 éves Kúti István. A sikerek – a tetemes utazási és szállásköltségek miatt – nem jöhettek volna létre a városi és megyei önkormányzat anyagi segítsége nélkül.

A SARK – különösen az ún. középnehéz szinten – várja az utánpótlást, hogy a következő években is biztosítottak legyenek a hagyományosan jó eredmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában