segítség

2019.02.19. 09:05

Utalvánnyal támogatják a mátraszőlősi szépkorúakat

Utalvánnyal támogatja a helyi önkormányzat a hatvanöt év feletti lakosokat. Szétosztásuk a közelmúltban megkezdődött.

T.-N. O.

Forrás: Shutterstock

– Célunk egyebek mellett egy olyan szociális biztonságot nyújtó község szolgálata, ahol a falu minden lakójának biztosítottak a boldogulás feltételei – mondta el portálunknak dr. Turza Csaba, Mátraszőlős jegyzője.

Hozzátette: szeretnék támogatni az ember méltóságán és felelősségvállalásán alapuló polgári társadalom megszilárdulását, valamint elősegíteni a családok megerősítését. Ezen túlmenően előmozdítanák a munka becsületét, valamint a tudáshoz való hozzájutás egyenlő lehetőségét is.

A jegyző arra is kitért, hogy az elmúlt években a tudatosan tervezett beruházások lehetővé tették, hogy a közintézményeik energiafelhasználása a megújuló energiaforrások révén minimalizálódjon. A megtakarításokat pedig családbarát intézkedésekre fordítják.

– Kiemelt figyelmet kap az is, hogy olyan községben éljenek az emberek, amit mindenki büszkén szűkebb hazájának hívhat, ahol a munkának értéke van, a családok pedig támogatást kapnak – mondta dr. Turza Csaba.

A jegyző úgy véli, hogy Mátraszőlős elmúlt időszakban tanúsított fejlesztéspolitikája révén hosszútávú, a falu jövőjét emberöltőkre meghatározó korszakot nyithat meg a helyiek számára.

Az önkormányzat nemcsak a községet fejleszti, hanem jövőt is épít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában