dr. Csernus

2019.02.26. 11:22

Pásztón is nyersen fogalmazott a szabadszájú szakember

Őszintén és szókimondóan beszélt dr. Csernus Imre pszichológus az élet nagy kérdéseiről és a nehézségekről a közelmúltban tartott pásztói előadásán, ahová szép számmal érkeztek érdeklődők.

Tóth-Nagy Orsolya

A Nyitott Ajtók egyik előadásán dr. Csernus Imre saját életünk és saját magunk mindenkori értékelésére is felhívta a résztvevők figyelmét

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Újabb sikeres programot szervezett a helyi Nők Civilben Egyesület, amely 200 millió forintos támogatásból valósít meg rendezvényeket, workshopokat és egyéb képzéseket a városban. A közelmúltban lezajlott esemény összesen három elemből állt.

– A Nyitott ajtók elnevezésű programunknak a Család és Karrierpont adott otthont, ahol olyan személyek voltak jelen, akik a helyi tömegsport, tánckultúra, mozgáskultúra területén kiemelkedő szerepet töltenek be. Célunk az volt, hogy megismerjük egymást, átadjuk a jó tapasztalatokat, beszélgessünk a nehézségekről és a pozitívumokról, valamint a későbbi együttműködés lehetőségeiről – mondta Huczekné Rétvári Mónika, a Nők Civilben Egyesület elnöke.

Hozzátette: később vendégül látták a helyi civil szervezeteket, a polgármestert, alpolgármestert, civil tanácsnokot és a gazdasági kapcsolatok tanácsnokát. A civil szervezetek képviselői bemutatták munkásságukat és a jó gyakorlatokat, valamint az idei évre tervezett programjaikat. A szervezetek mellett az önkormányzattal való együttműködési lehetőségekről is tárgyaltak, amelyre mindegyik fél nyitott volt.

Ezt követően telt házas előadást tartott dr. Csernus Imre, országszerte ismert pszichológus, aki ezúttal sem tagadta meg önmagát.

– A népszerű, pimaszul odamondó pszichiáter Pásztón sem finomkodott és nem csomagolta be a mondanivalóját. Hatalmas érdeklődés volt iránta, és aki ismerte a munkásságát, illetve a stílusát, azt nem érte meglepetés – közölte az elnök, aki rengeteg pozitív visszajelzést kapott az előadással kapcsolatban.

A Nyitott Ajtók egyik előadásán dr. Csernus Imre saját életünk és saját magunk mindenkori értékelésére is felhívta a résztvevők figyelmét – Fotó: L.B., NMH

Dr. Csernus Imre a mintegy kétórás műsorában olyan komoly dolgokat is hangsúlyozott, mint az életünk értékelése.

Mint mondta, amennyiben nem ismered és nem szereted saját magadat, akkor az életben sem találod meg a helyedet. Beszélt továbbá a lelki problémákról és a rákos megbetegedések összefüggéséről is. A pszichológus kitért arra is, hogy milyen tulajdonságokat hordoz magával a felnőttnek látszó és a felnőtt ember. Megemlítette azt is, hogy sokan hiszik azt, hogy van még idejük és nem is sejtik, hogy tévednek. Mindezt pedig egy megrázó példával is igazolta.

Néhány résztvevőt megbotránkoztatott dr. Csernus Imre nyers és szókimondó stílusa, ugyanakkor rengetegen élvezték interaktív előadását.

Ünneplik a helyi hölgyeket

A Nők Civilben Egyesület hamarosan újabb programmal kedveskedik a helyiek számára. Ezúttal március 8-án, pénteken, 13 órától várják az érdeklődőket a Család és Karrierpontban, ahol számos előadással és családi programokkal készülnek és felállítanak egy úgynevezett tavaszkaput is, amelyet mesés virágok díszítenek majd. A szabadban versek és idézetek hangzanak el, amelyek mind a nőnaphoz kapcsolódnak. Nemrég Csécsén és Bujákon zajlottak a szervezet képzései, a közeljövőben pedig elindulnak Pásztón is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában