fotózás

2019.02.05. 14:49

Közvetlen, kedves embereknek ismerte meg a nővéreket a nógrádi fotós

Komka Péter mesélt a Ferences Szegénygondozó Nővérek életéről készült fotósorozatáról, amelyért komoly elismerésben részesült a minap.

B.L.

A 37. Magyar Sajtófotó Pályázat - Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

 

Komka Péter

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton dicséretben részesítették Komka Péter egyik fotósorozatát, az MTI nógrádi munkatársával beszélgettünk a képekről.

- Hogyan emlékszik vissza a készítés körülményeire?

- A Ferences Szegénygondozó Nővérek életét bemutató fotósorozatot az MTI megbízásából készítettem 2017-ben, a szerzetesrend kilencven éves fennállása alkalmából. Először a szervezet esztergomi központjában fotóztam, majd karácsony előtt eljutottam a rend szécsényi öregek otthonába. 2018 nyarán fényképeztem őket az egerszalóki ifjúsági találkozón. Közvetlen, kedves emberekkel találkoztam, jó volt őket fotózni. Remélem lesz még folytatás.

- Hogyan fogadta a minapi dicséretet? Számíthatunk esetleg újabb díjakra is a közeljövőben?

- Természetesen nagyon örülök az elismerésnek. A díjaktól nem lesz jobb, vagy több egy fotó, de mindenképp jelzés arra, hogy jó-e a választott irány. Néhány más, nemzetközi pályázatra is adtam be képeket: a ferences nővéreken kívül a Sclerosis Multiplex-szel élő férfiról, Balázs János salgótarjáni örökségét továbbvivő festőkről készült anyagokat is.

- Rengeteg fotóját bemutattuk már mi is, amelyeket Nógrád megyében készített. Hogyan szokta kiválasztani a témákat?

- Nem szoktam nagyon sokat tervezni, általában a napi munka során jönnek szembe azok a témák és ötletek, amikkel érdemes foglalkozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában