Víg kedélyű csajok

2019.02.21. 20:00

Korukat meghazudtolva szórakoztatnak a lapujtői nyugdíjasok

Két évvel ezelőtt hat nyugdíjas közreműködésével alakult meg Karancslapujtőn a Víg kedélyű csajok névre hallgató tánccsoport. Ezek a hölgyek azóta hatalmas sikereket arattak, helyi, illetve környékbeli rendezvények már nem múlhatnak el a fellépésük nélkül.

Gerhát Karina

A szlovákiai Ipolygalsán történt fellépés alkalmával két népviseletbe öltözött szlovák legény is színesítette a lapujtői asszonycsokrot, Beküldött fotó

Ez idő alatt hét különféle koreográfiával készült a csapat, amelyekben a tagok csárdást ropnak, forró latin ritmusokra táncolnak vagy éppen fergeteges kánkánnal varázsolják el a közönséget. Korábban is voltak már hasonló jellegű próbálkozások, hogy a faluban létrejöjjön egy nyugdíjasokból álló tánccsoport, de a mostani szervezett formájában Slezák Erika vezetésével alakult meg a Víg kedélyű csajok nevet viselő csapat.

Ámulatba ejtenek

– Minden táncunkba próbálunk egyediséget vinni, ami véleményem szerint sikerül, hiszen, ha színpadra lépnek a „csajok”, csak ámul a közönség. A legnagyobb feltűnést mostanában a kánkánnal keltjük, ami nem csoda, hiszen nagy bátorság kell ahhoz, hogy megbecsült nyugdíjas nagymamák piros selyemszalagos bugyogóban, mosolyogva emelgessék a lábukat. Természetesen szeretnénk folytatni mindezt, hiszen rengeteg tánclépés akad még a tarsolyunkban, és megvan a következő ötletem is, amit már csak a hölgyeknek kell tálalnom – árulta el Slezák Erika.

– A közösséget alakító hölgyek eleinte a helyi idősek klubja rendezvényein léptek fel és a saját szórakoztatásukra táncoltak. Később azonban felkértek, hogy vegyek részt a próbáikon és segítsem őket, amiben csak tudom. Ezt követően kineveztek művészeti vezetőjüknek, és közösen kitaláltuk a nevünket is. Azóta én szervezem a fellépéseket, összeállítom a koreográfiát, és természetesen szigorúan vezetem a heti próbákat – mondta lapunknak Slezák Erika.

A művészeti vezető hozzátette: a kezdetek kezdetén hatan alkották a csapatot, napjainkban pedig már állandó kilenc fővel vannak jelen a különféle rendezvényeken. A műsorszámokban mindenki a saját egyéniségét teszi bele, így például tökéletesen megformálható az „úrinő”, a „szende” vagy esetleg a „bohóc” is.

– A helyi rendezvények mellett a környező településeken – Karancsalja, Karancsberény, Karancskeszi, illetve Ipolytarnóc – rendszeresen fellépünk, de meghívást kaptunk már Salgótarjánba és Vizslásra is. A határon túli Csákányházán tavaly ősszel szórakoztattuk először a közönséget, azonban Ipolygalsa rendezvényein többször is megfordultunk már, ahol ismerik és szeretik a csoportot. Mindez nem működhetne a helyi önkormányzat támogatása nélkül, hiszen ők biztosítják a próbák helyszínét, illetve segítségükkel tudunk eljutni a fellépéseinkre – hangsúlyozta Slezák Erika.

A szlovákiai Ipolygalsán történt fellépés alkalmával két népviseletbe öltözött szlovák legény is színesítette a lapujtői asszonycsokrot, Beküldött fotó

Kifejtette továbbá: a kezdő csapatot alkotók először a Youtube-ról gyűjtötték az ötleteket. Ennek köszönhetően voltak már 6tyúk, mint kezdő balett-társulat, a hölgyek bújtak férfiruhába is, továbbá lelkes pomponlányként is bizonyítottak a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában