Nyelvismeret

2018.12.04. 14:54

Jeleskedtek a brit és az amerikai ünnepekből a nógrádi diákok

Mikor ünnepelik az Amerikai Egyesült Államokban a függetlenség napját? Hogy nevezik Angliában december 26-át? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kellett válaszolniuk azoknak a tanulóknak, akik elfogadták a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium meghívását.

G. K.

A pásztói általános iskolások nyerték meg a versenyt

Forrás: N.M.H.

– Az intézmény immár tizenharmadik alkalommal adott otthont a Nógrád megyei általános iskolások számára szervezett megmérettetésnek. A napokban a létesítmény aulájában mutathatták meg tudásukat a diákok az angol nyelvi és országismereti témában. Ebben a tanévben a brit, illetve az amerikai ünnepek adták a vetélkedő témáját. A tanulók rutinosan szerepeltek a színpadon, miközben megjelenítették, hogy a különböző ünnepeket, hogyan tartják meg az angol nyelvterületen. A fiatalok ötletes jelmezeket viseltek és gondosan elkészített, találó színpadi kellékeket alkalmaztak – mondta Zsiveráné Fekete Borbála, a program szervezője.

A pásztói általános iskolások nyerték meg a versenyt
Fotó: N.M.H.

A zsűriben helyet foglalt Gedőcziné Berger Mária tanár, Valerie Romanie, anyanyelvi tanár, valamint a rendező 10. osztály két tanulója, Kiss Bence és Sidó Dávid. Véleményük szerint szórakoztató és tanulságos formában, magas nyelvi színvonalon mutatták be a résztvevők az általuk kiválasztott ünnepeket.

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára végül a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola tanulói állhattak fel – már nem első alkalommal. A csapatot Gubola Ádám, Kanyó Kamilla, Király Gréta és Kormos Viktória alkotta. Felkészítő tanáruk Szabóné Ádám Marianna volt. A második helyezettnek járó oklevelet a salgótarjáni Kodály Zoltán iskola diákjai: Hárskuti Jázmin, Morvai Fanni, Varga Zsófia és Zeke Martin vehették át, akik Gulyásné Teréki Anikó segítségével készültek fel a versenyre. A bronzérmet is a Kodály nebulói érdemelték ki. Ezt a csapatot Filkor Enikő, Janusek Luca, Kreicsi Dávid és Vas Kevin alkották, felkészítő tanáruk pedig Kanyóné Rigó Csilla volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában