Felhívás

2018.09.20. 17:31

Versennyel ünneplik a bort és a pálinkát Palotáson

Bor- és pálinkaversenyt hirdet a településen a Palotás Ifjúságért Alapítvány, karöltve a Mihályfi Ernő Művelődési Ház és Könyvtárral, valamint a Bor és Barátság Egyesület és Borlovagrenddel.

N. O.

Forrás: Shutterstock

A verseny szorosan kapcsolódik a hagyományőrző szüreti naphoz és Cserhátalja folklórünnephez. A vállalkozó szelleműek összesen három kategóriában mérettethetik meg magukat, így nevezhetnek szőlőből készült saját borral, egyéb gyümölcsből készített saját borral, valamint saját gyümölcsből főzetett vagy főzött pálinkával, esetleg párlattal. Fontos, hogy a jelentkezőknek saját maguk által készített és saját gyümölcsből való legyen az ital, amellyel pályáznak. Feltétel továbbá az is, hogy a versenyzőknek valamilyen kötődésük legyen a Dél-Cserháthoz.

Nevezni egészen szeptember 25-ig, keddig lehet. A palackon fel kell tüntetni a bor vagy a pálinka nevét, fajtáját, erősségét, évjáratát, valamint a tulajdonos nevét is. A bor és pálinka rendezvényén neves szakemberek zsűriznek majd, a díjátadás pedig a szüreti nap keretében történik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában