Kirándulás

2018.09.13. 15:22

Helyi kézműves termékek sokasága várta az érdeklődőket Diósjenőn

Szeptember a nagy családi kirándulások ideális hónapja.

Sz. K.

Még a nyár végén is kedveskedik kincseivel a természet, érdemes venni belőle, NMH-fotó

A nagy forróság elmúltával még élvezhetjük a simogató napsugarakat, ilyenkor esik a legjobban egy túra valamelyik erdőben. Megyénk számtalan kiváló kirándulóhellyel rendelkezik, közülük is kiemelkedik a Börzsöny és vidéke.

Még a nyár végén is kedveskedik kincseivel a természet, érdemes venni belőle, NMH-fotó

A Diósjenői Erdei Szabadidőpark tartalmas kikapcsolódási lehetőséget szervezett a természet szerelmeseinek Erdőkostoló hétvége és Erdei Piac néven. A kétnapos program keretében a kalapos gyönyörűségek hívei gombaismereti túrán vehettek részt haladó gombászok segítségével. A kiadós esők után bőven termett a fák tövén mindenféle gomba, így gyorsan megteltek a kosárkák. Másnap gyógynövényismereti túrát is szerveztek az érdeklődőknek.

A kényelmesebbek, akik nem akartak hosszabb gyaloglásba fogni, a gyönyörű szabadidőparkban a kézműves- és helyi termékpiac válogatott finomságait kóstolhatták meg és persze vásárolhattak is belőlük, miközben az Aranyalma Páros autentikus moldvai népzenével szórakoztatta a vásári közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában