Beruházás

2018.09.14. 13:55

Főzőkonyha létesül Szentén: házias jellegű ételek kerülnek majd a helyiek asztalára

A nem egészen négyszáz lakosú településen megközelíti a százat azok száma, akik óvodai, bölcsődei vagy szociális étkeztetésben ­részesülnek.

Sz. K.

Illés Kálmán polgármester beszélt a beruházásról, Fotó: Torjay Attila/ Nógrád Megyei Hírlap

Hazai forrásból, a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán elnyert összegből építenek az óvoda mellett egy főzőkonyhát, amely naponta tudja majd ellátni meleg ebéddel a több tucat arra jogosult helybelit. Amellett, hogy jó minőségű, házias jellegű ételek kerülhetnek majd terítékre, nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy a konyha által több helyi lakosnak is munkát tudnak majd biztosítani.

Illés Kálmán, Szente polgármestere büszkén mesélt a befejezéséhez közeledő ­beruházásról.

Illés Kálmán polgármester beszélt a beruházásról, Fotó: Torjay Attila/ Nógrád Megyei Hírlap

– Az óvodánk nagyon népszerű a környező településeken élők körében is. A szomszédos Kétbodonyban és Kisecsetben nincs ilyen intézmény, így érthető, hogy a szülők hozzánk fordulnak, de Magyarnándorból és Romhányból is szívesen hozzák a gyerekeket Szentére. Az óvodánk és a bölcsődénk létszáma rendre 50–60 fő között van, gyakorlatilag százszázalékos kihasználtsággal működnek évek óta – mondta a településvezető.

A huszonegyedik század követelményeit kielégítő, igényesen kialakított óvodában eddig csak egy melegítő- és tálalókonyha volt. Az elkészített ételt Magyarnándorban, vagy Romhányban vásárolták meg, helyben pedig csak hőkezelték és tálalták.

– Annak ellenére, hogy elégedettek voltunk a beszállítókkal, a gyerekek még minőségi kiszolgálása érdekében saját üzemeltetésű konyhát építettünk. Nem titok az sem, hogy a konyha kialakításával a helyi termelőket is jobb helyzetbe kívánjuk hozni. Szeretnénk, ha az asztalra kerülő ételek itt termelt alapanyagokból készülnének – fejtette ki Illés Kálmán.

A polgármester hozzátette: a helyi gazdákat, termelőket szeretnék erősíteni, akik kiváló minőségű zöldséget és gyümölcsöt termelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában