NAV

2018.08.29. 15:51

Nem pihennek az adóellenőrök: itt számítson ellenőrzésekre

A fagylaltozók, a cukrászdák, a ­hétvégi falunapok, rendezvények, fesztiválok helyszínein szezonális termékeket árusítók után újabb célpontot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ­revizorai.

Gerhát Karina

Forrás: Shutterstock

Ezúttal az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, továbbá az online pénztárgép használatának szabályszerűségét ellenőrzik.

Augusztus 27-én már Balassagyarmaton, illetve környékén jártak a revizorok, ma pedig Jobbágyi és Szurdokpüspöki vonzáskörzetében lehet számítani megjelenésükre. Szerdán Nagybátonyban, valamint a város térségében, csütörtökön Bánkon és környékén, pénteken pedig megyeszékhelyünkön és vonzáskörzetében bukkanhatnak fel az ellenőrök.

A revizorok kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök azonban a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat, a hét valamennyi napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában