Zagyvapálfalva

2018.08.03. 18:30

Különleges kísérletek: vásárra vitték bőrüket a tudományért (videó)

A tudomány mindenkié – avagy mit csinál a tudománykommunikátor? című előadásával vezette be az érdeklődőket a tudományok világába az Alternatív Ismeretterjesztő Egyesület pénteken a salgótarjáni Csillag Jelenlétházban.

P. K.

Az egyórás programon a résztvevők természettudományos jelenségekhez kapcsolódó ismereteket szereztek, miközben a bátrabbak vásárra vitték bőrüket egy-egy látványos kísérlet életre hívásával.

– Tudománykommunikációt végeztem az egyetemen, s úgy döntöttem: elhozom szülőmegyém településeire is azokat az érdekfeszítő kísérleteket, amelyeket az ember naponta láthat egy természettudományi múzeumban. Elvégre a tudomány valóban mindenkié – mondta Földi Péter egyesületi elnök.

A szolgáltatóházban többek között az érdeklődők szeme láttára tört a magasba egy hatalmas habvulkán, de néhány bátor jelentkező keze is lángra kapott a helyszínen. Az elnök végül alkoholrakétát gyártott, amelyet a gyerekek legnagyobb örömére izzított be a teremben. „Újra!” – ismételték a fiatalok fülig érő mosollyal...

 

Kiemelt fotónkat készítette: Ladóczki Balázs/NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában