Károk

2018.08.15. 16:05

Így csapott le a vihar Nógrád megyére (videó)

Hatalmas vihar csapott le a keddi napon Nógrádra, nem kis károkat okozva szerte a megyében.

nool.hu

Mint azt dr. Szikora Viktóriától, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelem helyettes szóvivőjétől megtudtuk, közel harminc alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit.

Letört, többségében úttestre vagy vezetékre, néhol épületre szakadt faágakat távolítottak el megyeszerte. Néhány esetben a tűzoltók kiérkezéséig a kisebb károkat a lakosság, illetve önkéntesek számolták fel, így további tűzoltói beavatkozásokra ott nem volt szükség – tájékoztatott a szóvivő, aki azt is hozzátette, hogy ezekben az esetekben személyi sérülés nem történt, azonban több kárhelyszínen félpályás, vagy teljes útzár volt érvényben a műszaki mentési munkálatok idején.

Nem csak letört fák okoztak gondot a vihar után. Nógrádmegyerben a hirtelen leesett nagy mennyiségű eső miatt egy családi ház tetőszerkezete beszakadt, omlásveszélyessé vált. A házban nyolc személy lakott életvitelszerűen, köztük két kisgyermek, ezért lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt. A helyszínre a szécsényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a házat körbeszalagozták. Az önkormányzattal és a bajba jutottakkal hosszasan egyeztetve a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete Baglyasalján, a Családok Átmeneti Otthonában helyezte el átmenetileg a család hat tagját.

Az eső miatt több baleset is történt a megye közútjain. Több autó is az árokban kötött ki a csúszós út miatt, többek között a 21-es számú főúton és Karancsalján. A tűzoltók a járműveket áramtalanították és műszaki mentést végeztek.

Kiemelt fotónk illusztráció: NMH

Videó: idokep.hu

 

Olvasónktól kaptuk, Magyarnándorba így érkezett meg a vihar
Fotó: Galbács Tamás
Bátonyterenyét sem kímélte a vihar, Fotó: Sági Tímea
Fotó: Sági Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában