Programajánló

2018.08.30. 17:08

Három rangos kiállításon is szerepelnek a magyargéciek

A község önkormányzata, a magyargéci közfoglalkoztatási programban résztvevő asszonyok kíséretében szeptember 7-én, pénteken és 8-án, szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén megyében képviseli megyénket.

Sz.F.

A miskolci rendezvényen kiállításon mutatják be a magyargéciek településük sikeres közmunka-foglalkoztatási programját.

Velki Róbert, a község polgármestere lapunknak elmondta, hogy egy hét múlva Budapesten az országos közfoglalkoztatási napokon is bemutatkoznak. Egy kiállítás keretében adnak számot eredményeikről, a magyargéci asszonyok helyben finom laskát sütnek, amellyel a vendégeket kínálják. A szeptemberi kiállítási sorozatuk a megyei közfoglalkoztatási rendezvényen való részvételükkel zárul. A magyargéci közmunkaprogram egyébként megyei- és országos szinten is példaértékűnek mondható. Növénytermesztésben és állattenyésztésben is jeleskednek, a község konyhájának mindent megtermelnek helyben.

Velki Róbert a Nógrád Megyei Hírlapnak korábban elmondta, hogy munkájukat a belügyminisztérium is elismerte, korábban hétmillió forintot kaptak. A fentiek mellett pedig a hagyományok ápolására is ­figyelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában