Pásztó

2018.07.12. 17:26

Vita Dömsödi javaslata körül: így döntöttek a 300 milliós hitelről

Heves vitákkal tűzdelt, több órás bizottsági ülés, majd rendkívüli testületi ülés keretében tárgyaltak a város vezetői Dömsödi Gábor polgármester háromszázmillió forintos hitelfelvételről szóló javaslatáról szerdán este.

N. O.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy áprilisban lemondott a város képviselő-testülete, pár napja pedig nyilvánosságra került, hogy kik indulnak a polgármesteri székért.

A szerdai hosszas tanácskozás után – amelyben helyi lakosok is felszólaltak – a képviselők végül úgy döntöttek, hogy módosítják az indítványt. A testület egyhangúan elfogadta azt az előterjesztést, hogy a polgármester a kormány engedélyhez kötött fejlesztési célú hitel felvételéhez szükséges intézkedéseket megtegye. A hitel célja a város rossz állapotú útjainak és járdáinak aszfaltozása és teljes felújítása. A határozatba nem került bele az összeg, de feltehetően az előterjesztésben szereplő, 300 millió forint körüli hitelre lesz szükség a pásztói utak és a járdák rendbetételéhez.

A Nógrád Megyei Hírlap július 13-ai számából megtudhatják azt is, hogy az üggyel kapcsolatban Dömsödi Gábor polgármester mit nyilatkozott tudósítónknak, illetve mikor jelenhet meg a költségvetésben a hitel összege.

Kiemelt fotónkon Dömsödi Gábor polgármester – Archív fotó: Ladóczki Balázs, NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában