Karancs kápolna

2018.07.08. 19:02

A karancsi szent ügy megszállottjára emlékezett a püspök (fotók)

Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke tartott Péter és Pál-napi búcsú szentmisét a karancsi Szent Margit-kápolnában szombaton délben.

Szabó Rita

A liturgia után a megyéspüspök megszentelte a kápolna külső falán elhelyezett keresztút stációit, a kápolnamentő Szőllős Géza tiszteletére készült emléktáblát, majd a közeli trianoni emlékműnél a zarándoklat résztvevői elhelyezték a megemlékezés koszorúit. Az időjárással dacolva voltak, akik gyalogosan közelítették meg a nógrádi palócság szent helyét, azonban még többen vették igénybe a technikát a terepjáró autók nyújtotta biztonságot.

 

Dr. Beer Miklós szentbeszédében méltatta többek között a közelmúltban elhunyt Szőllős Géza kápolnamentő munkájáról. Bandi bácsi megszállottan küzdött egy szent ügyért, hogy romjaiból felépüljön az ősi kápolna a Karancson, a természet ölén, Isten közelségében, ahová szinte egyenként kellett felvinni minden követ az építőknek – osztotta meg személyes emlékeit a főpásztor. Végezetül áldását adta, imádkozott mindazokért, akik ebben az áldozatos, nehéz, ám nemes munkában lankadatlan szorgalommal, Isten iránti szeretetükkel részt vettek.

További részletek a Nógrád Megyei Hírlap július 9-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában