Mátranovák

2018.06.23. 08:12

Ők már tudják, hogyan erősíthetik a nógrádi identitást

Kelet-Nógrádban öt településből álló konzorcium – Sóshartyán, Bátonyterenye, Mátranovák, Tar és Palotás – nyert több mint 380 millió forintos pályázati támogatást arra, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolataikat, erősítsék a nógrádi identitást, s megismerjék egymás kultúráját.

P. K.

Mindezeket kiállítások és értéktárak létrehozásával, vállalkozói fórumok, kulturális és szórakoztató rendezvények, valamint képzések szervezésével valósítják meg.

– Mátranovák tizenhárom települést fog össze a programban, így három éven keresztül, több mint hetven­millió forintból nyílik lehetőségünk identitást erősítő rendezvényeket szervezni. A támogatás az eszközvásárlást is biztosítja annak érdekében, hogy a programokat minél magasabb színvonalon bonyolíthassuk le – mondta Bodor Ernőné. Mátranovák polgármestere hozzátette: a projekt jóvoltából az érintett települések lakossága közelebb kerülhet egymáshoz. A helyi identitás és kohézió erősítése című projekt támogatási szerződését a közelmúltban aláírták, a programok hamarosan indulnak.

Kiemelt fotó: Magyas színvonalú programokkal várják a vendégeket, Fotó: NMH

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában