Nyári tábor

2018.06.27. 10:22

Így fejlesztik a digitális tudást Szirákon

Gyermekek számára megvalósítandó szabadidős programokra nyert el támogatást a római katolikus plébánia. A tervezett események a Szirák Polgárosodásáért Alapítvánnyal karöltve jönnek létre.

N. O.

A legtöbb rendezvénynek a szervezet közösségi háza ad majd otthont.

A pályázat keretében augusztus 6–10. között bentlakásos nyári tábort szerveznek, ahol a résztvevők a korosztályuknak megfelelő számítógépes játékok készítését sajátíthatják el, egy informatikusok által fejlesztett tematika segítségével. A programok során gondosan ügyelnek a gyerekek egyéni képességeire, az ötleteikre, a kreativitásra és a megvalósítás élményére.

A tervek szerint minden három kicsi számára jut majd egy felnőtt segítő. A támogatás által nemcsak a diákok fantáziáját fejlesztik, de a logikus gondolkodásukat is. Elsősorban a 10–12 éveseket célozzák meg, de szívesen látnak idősebb tanulókat is. A tábor naponta 8–16 óráig fogadja a gyerekeket, akik reggelit, meleg ebédet, valamint uzsonnát is kapnak.

A részvétel mindenki számára díjmentes.

Kiemelt fotó: Számítógépes ismereteket is elsajátíthatnak, Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában